Traditional Chinese medicine

China is een land waar de traditionele kennis omtrent de natuur en de geneeskunde duizenden jaren lang goed bewaard en voor het westen verborgen is gebleven.

TCM bestaat al ruim 4000 jaar en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens.

Alle processen in het menselijk lichaam zijn met elkaar verbonden, de lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beinvloeden elkaar voortdurend. Ziekte ontstaat dus wanneer er een verstoring is in de energiehuishouding waardoor het lichaam uit balans raakt.

 

Chinese voedingsleer 

Cupping 

We verlaten ons op voedsel en drank om in leven te blijven.

Maar als we niet weten dat de aard van de stoffen die we binnenkrijgen soms volkomen met elkaar in strijd is en dat we ze desondanks zonder enig onderscheid te maken gelijktijdig consumeren, is het wel te denken dat onze vitale organen hun harmonie kunnen verliezen en dat dat rampzalige gevolgen kan hebben.

Daarom meten degenen die een gezond leven willen leiden, zorgvuldig vermijden zichzelf deze schade te berokkenen !

 

Wist je dat een standaard belg een gemiddelde van 45 kg suiker / jaar consumeert?

Meer dan 400 ziektes starten in je darmen?
We dagelijks 2,5 kg aan rottend voedsel meedragen in onze darmen?

 

Je bent wat je verteerd !

 

Wij geven je graag advies ! 

Chinese dry needling

Dry needling is een vrijwel ONpijnlijke manier om een zeer ruim gebied van klachten te bestrijden.
Daar wij met heel fijne korte naaldjes prikken tot in de endorfinelaag is dit bijna niet voelbaar, hierdoor creëren we als het ware een endorfineshot die blokkades gaat oplichten en waar we via de  meridiaanbanen onze vitale organen gaan aanzetten tot rust/ ontspanning of net activeren.

 

Indicaties

* Sportblessures/ frozen shoulder/ tennis-,golfelleboog/

   achillespeesontsteking/ scheenspint/ hielspoor

* Koude in het lichaam/ verkoudheden

* Droge/ vermoeide ogen, vlekjes voor de ogen

* Hoofd-schouder-nekpijn / whiplash / migraine

* Spijsverteringsproblematiek

* Rugklachten/ lumbago/ spit/ artrose/artritis/ischia

* Tandpijn/ kaakpijn/ bloedneus/ hoge of lage bloeddruk

* Pols-elleboogpijn

* Hooikoorts/ sinusitis/ rinitis

* Beenklachten

* Vermoeidheid, 

* Menstruatieklachten 

*..

 

€ 1/ minuut

 

 

Cupping of myofasciale decompressie is een methode waarbij een cup wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door te knijpen in een rubberen bal boven aan de cup ontstaat een vacuümkracht, waardoor de cup stevig vast blijft zitten.De cups blijven 10 tot 20 minuten ter plaatse of worden na aanbrengen van olie in een trekkende beweging over bepaalde spiergroepen of over het verloop van meridianen verplaatst. 

Bovenop en rondom de pijnlijke spieren worden de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuümeffect. De doorbloeding van de huid neemt toe en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. Cupping therapie of cupping massage is dus een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Het gevolg is een verbeterde soepelheid en flexibiliteit en minder bewegingsbeperkingen.

Er vindt daarbij lokale vrijzetting plaats van histamine. Dit activeert het afweersysteem. In China wordt cupping therapie vaak succesvol toegepast ter onderdrukking van een opkomende verkoudheid. De histamine zorgt verder voor een lokale steriele inflammatie waarbij stoffen vrijkomen die weefselherstel bevorderen.

Na een cupping behandeling kunnen er rode of paarse huidverkleuringen optreden. Dit is een normaal verschijnsel, wat na enkele dagen zal verdwijnen. Ook kunnen de spieren ter hoogte van het behandelde gebied enkele dagen stijver aanvoelen.

Deze behandeltechniek is niet per definitie aan bepaalde aandoeningen gekoppeld maar zal toegepast worden in functie van de individuele problematiek van de patiënt. Voor een maximaal resultaat wordt cupping therapie veelal met dry needling dan wel moxatherapie gecombineerd. 

Veel voorkomende indicaties voor cupping:

 • hoofdpijn en migraine
 • nekklachten
 • frozen shoulder
 • rugklachten
 • hielspoor
 • sportblessures
 • stress gerelateerde spierspanning klachten
 • myofasciaal pijnsydroom
 • fibromyalgie
 • verkleving van littekens
 • beginnende verkoudheid of grieppaal syndroom
 • cellulitis

 

 €1/ minuut

 

 

Wet cupping 

Bone setting (zhen gu)

guasha 

Meridiaan en elementen

Tui-na