Sport/ dieptemassage


Sportmassage

1. Sportmassages kunnen vele doeleinden hebben, niet enkel voor (top-)sporters maar ook om spanningen te vermijden/bestrijden.

2. Kan zowel een preventieve als herstellende werking hebben.

3.Het is een stevige massagevorm waarbij wordt ingewerkt op de dieperliggende spierlagen.

4.Verkrampte spieren worden versoepeld en de bloedsomloop wordt bevorderd om beter de afvalstoffen kunnen af te voeren

5.Spieren die intensief gebruikt worden, hebben goed onderhoud nodig. Dat geldt niet alleen voor sporters, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld een job waarin ze zwaar fysiek werk verrichten. Ook mensen die veel last hebben van spanningen, spanningshoofdpijnen en stress hebben baat bij sportmassage. Hoewel sportmassage gezien kan worden als een ‘onderhoudsbeurt’ voor de spieren, werkt de massage op nog veel meer niveaus door. 

6. Veel minder medicatiegebruik nodig.

Hier voegen wij dan ook de triggerpoint therapie en orthomanipulatie vaak bij toe

Orthomanipulatie  dorn therapie 

 Orthomanipulatie therapie is een zachte, manuele natuurgeneeswijze, die scheefstand en blokkades van gewrichten en wervels corrigeert.

De basis van deze methode is correctie van het beenlengteverschil. Vrijwel iedereen heeft een beenlengteverschil. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze "pilaren" niet even lang zijn, staat ook het bekken scheef! Dit heeft uitwerking op de ganse wervelkolom, met mogelijke pijn en bewegingsbeperking als gevolg.

Veel voorkomende klachten kunnen dankzij deze therapie behandeld worden. Denk maar aan whiplash, bekkeninstabiliteit, scoliose, verschoven wervels, schouderklachten, enzovoort. Zelfs voor klachten omtrent beenlengteverschillen, al dan niet ontstaan door een anatomische oorzaak, kan deze therapie zeer heilzaam zijn.

Deze therapie maakt gebruik van de natuurlijke pendelbeweging van het lichaam om met zachte druk de noodzakelijke correcties uit te voeren. Het is de therapie bij uitstek.

Sportmassage € 1 / minuut