Massage is veel meer dan alleen een plezierige en ontspannende ervaring. Je spieren, huid en bloedsomloop hebben er lichamelijk ook echt baat bij.

Wees bewust welke massage u verkiest, wij helpen u hier graag in verder !

 

Ontspanningsmassage

geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren

* stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.

* verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.

* versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.

* verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.

* vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.

* vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.

* vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (geluk hormonen) wordt gestimuleerd.

* verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.

 

Orthomanipulatie  dorn therapie 

 Orthomanipulatie therapie is een zachte, manuele natuurgeneeswijze, die scheefstand en blokkades van gewrichten en wervels corrigeert.

De basis van deze methode is correctie van het beenlengteverschil. Vrijwel iedereen heeft een beenlengteverschil. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze "pilaren" niet even lang zijn, staat ook het bekken scheef! Dit heeft uitwerking op de ganse wervelkolom, met mogelijke pijn en bewegingsbeperking als gevolg.

Veel voorkomende klachten kunnen dankzij deze therapie behandeld worden. Denk maar aan whiplash, bekkeninstabiliteit, scoliose, verschoven wervels, schouderklachten, enzovoort. Zelfs voor klachten omtrent beenlengteverschillen, al dan niet ontstaan door een anatomische oorzaak, kan deze therapie zeer heilzaam zijn.

Deze therapie maakt gebruik van de natuurlijke pendelbeweging van het lichaam om met zachte druk de noodzakelijke correcties uit te voeren. Het is de therapie bij uitstek.

 

 

Sportmassage

1. Sportmassages kunnen vele doeleinden hebben, niet enkel voor (top-)sporters maar ook om spanningen te vermijden/bestrijden.

2. Kan zowel een preventieve als herstellende werking hebben.

3.Het is een stevige massagevorm waarbij wordt ingewerkt op de dieperliggende spierlagen.

4.Verkrampte spieren worden versoepeld en de bloedsomloop wordt bevorderd om beter de afvalstoffen kunnen af te voeren

5.Spieren die intensief gebruikt worden, hebben goed onderhoud nodig. Dat geldt niet alleen voor sporters, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld een job waarin ze zwaar fysiek werk verrichten. Ook mensen die veel last hebben van spanningen, spanningshoofdpijnen en stress hebben baat bij sportmassage. Hoewel sportmassage gezien kan worden als een ‘onderhoudsbeurt’ voor de spieren, werkt de massage op nog veel meer niveaus door. 

6. Veel minder medicatiegebruik nodig.

Hier voegen wij dan ook de triggerpoint therapie en orthomanipulatie vaak bij toe

Ontspanningsmassage (30min) €30
Ontspanningsmassage (60 min) € 55
Ontspanningsmassage (90 min) € 65
Ontspanningsmassage ( 120 min) € 80
Sportmassage 1 euro / minuut Afhankelijk van de klacht, dit wordt met u besproken
Cupping €1/ minuut